Kirkon lähetysjärjestö since 2022

LTCS koulu Sambiassa ja LECA kirkon hiippakunta Kongossa

Sambian Lusakassa toimii LTCS-koulu

Elyn työ Sambiassa alkoi yhteistyössä Kiteen Evankelisen Kansanopiston (KEKO) kanssa. Ulkoasiainministeriön ja KEKOn rahoittama hanke alkoi v. 2009.
Hankkeen tavoite oli kurssittaa nuoria tietokoneiden käytössä ja näin avata mahdollisuuksia tiedon saantiin. Hankkeen nimi oli TEDITE: (Towards Equality, Democracy and Economical growth by IT-Education).

Vuoden 2012 alussa koulu rekisteröitiin luterilaisen LECA-kirkon (Lutheran Evangelical Church in Africa) yhteyteen, LECA TEDITE COMMUNITY SCHOOL (LTCS). TEDITE-hankkeessa mukana olleet opiskelijat toimivat koulussa opettajina. Koulu järjestää ohjelmaa ja koulutusta myös orpolapsille. Elyn ja LECA kirkon välillä on solmittu yhteistyösopimus 11/2014.

LTCS-koulu toimii vuokratiloissa Lusakassa. Koulussa opetetaan mm. tietotekniikkaa ja Raamatun kirjoja. Koulutuksen tavoitteena on auttaa oppilaita työllistymään. Myös orpolapsille on ohjatusti opetusta ja koulutusta sekä tapahtumia. Haaveena on saada koululle omat tilat ja kehittää koulun opetusta palvelemaan paremmin seurakuntien työtä. Seurakunnissa järjestetään erilaisia seminaareja ja tapahtumia.

LECA kirkon Kongon hiippakunnan työ

LECA kirkko toimii myös Kongossa ja Ely on aloittanut Kongon hiippakunnan tukemisen 1.1.2016 alkaen.

Piispa Ndaye Mbuanya raportoi yhdistykselle kirkon elämästä ja varojen käyttämisestä, tuki on kohdennettu kirkon keskushallinnon ja paikallisseurakuntien käyttöön. Yhdistyksen tuella on hankittu virsikirjoja ja ehtoollisvälineitä sekä tuettu kokousten järjestämistä ja paikallisseurakuntien työtä. Kirkosta on esitetty toive saada vierailijoita Suomesta, jotta siellä voitaisiin järjestää papeille seminaareja ja koulutusta. Maassa käytävä sisällissota, Ebola ja korona-pandemia ovat estäneet vierailut toistaiseksi. Elyn tuki on seurakuntatyöhön ja koulutukseen tarkoitettua taloudellista tukea.


Kohteiden yhdyshenkilö
toiminnanjohtaja Antero Rasilainen
antero.rasilainen@evankeliset.net
p. +358 45 134 4634