Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Kesäjuhla
Evankeliset kesäjuhlat Seinäjoella 2018
Evankelinen lähetysyhdistys – ELY ryn valtakunnallisia kesäjuhlia vietetään tulevana kesänä Seinäjoella. Juhlien teema Armo kuljettaa nousee tutusta Siionin Kanteleen laulusta (339), johon sanoituksen on tehnyt TT Eija Harmanen. Juhlien tunnuslaulussa ihmetellään Jumalan luomistyötä ja kiitetään Hänen rakkaudesta ja armosta, joka meitä joka päivä kantaa ja kuljettaa. ”Uuden maan me saamme nähdä kerran, siihen suuntaan armo kuljettaa.” Tule rohkeasti kuulemaan armon ja ilon evankeliumia Evankelisille kesäjuhlille. Odotamme sinua!

Hyvässä seurassa 10 vuotta
Juhlat käynnistyvät perjantai-iltana Lakeuden Ristissä Hyvässä seurassa 10 vuotta -tilaisuudella, jossa juhlapuhujina ovat Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura, Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki sekä E-Pn Perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Eija Harmanen. Evankelisen lähetysyhdistyksen kymmenvuotisen historian matkalta välähdyksiä iltaan tuovat ELYn hallituksen pj. Pekka Knuutti ja aluepappina toiminut pastori Pekka Kiviranta (eläk.). Vuosi 2018 on Evankelisen lähetysyhdistyksen 10-juhlavuosi.

Armoa ja evankeliumin iloa
Viron kirkon piispa Joel Luhamets tuo terveiset lauantain iltapäivän lähetysjuhlaan, jossa mukana myös Nepalin lähettinä vuosia toiminut Kirsti Kirjavainen. Juhlien aikana ELYn ja Seinäjoen seurakunnan lähetystyö on esillä srk-keskuksessa olevassa lähetysnäyttelyssä. Juhlapäivien raamattuopetuksen pitää arkeologi, TT Eero Junkkaala aiheesta ”Kuljettaako armo jo Vanhassa Testamentissa?”

Sukupolvet yhdessä – ohjelmaa kaikenikäisille
Sunnuntaina vietämme sukupolvien messua, jossa saarnaa rovasti Sakari Nurmesviita. Ryhmä Solinakuorolaisia, johtajanaan Suvi Lehtimäki, avustavat messussa.
Sakari Nurmesviita on toiminut Jämsän kirkkoherrana sekä lähetystyössä Keniassa ja ulkosuomalaistyössä mm. Kanadassa Pirjo-vaimonsa kanssa. Piirtävänä ”Saku-vaarina” tunnettu rovasti Nurmesviita kertoo ja piirtää lapsille Raamatun kertomuksia lasten pikkukirkossa juhlien aikana. Juhlilla onkin lapsille järjestetty omaa ohjelmaa, jota toteuttamassa ovat Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen työntekijät yhdessä talkoolaisten kanssa. Askartelut, pelit ja leikit, keppihevosrata, geokätköily ym. lasten toiminnot sijoittuvat srk-keskukseen ja sen ympäristöön. Sukupolvet yhdessä -teemalla jatketaan myös sunnuntain päiväjuhlassa, jossa puhujavieraana perheterapeutti ja kirjailija Saara Kinnunen.

Musiikkia joka makuun
Perjantai-ilta alkaa reippaalla Pop Up Gospel -kuoron konsertilla. Mustaa gospelia esittävä kuoro on lyhyessä ajassa kasvanut yli 50 henkiseksi sekakuoroksi, jota vetävät Tarja ja Mikko Kultalahti. Kuoron menoa siivittää kovatasoinen bändi. Kuoro laulaa englanninkielellä elämänmakuista ja vahvoja tunteita välittävää gospelmusiikkia, joka tempaa yleisön mukaansa yhteiselle, uskon, toivon ja rakkauden värittämälle matkalle. Konsertti on suunnattu erityisesti nuorille ja nuorille aikuisille, mutta tervetulleita ovat kaikenikäiset rohkeasti tutustumaan mustan gospelin musiikkiin sekä rukoilemaan ja ylistämään yhdessä. Lauantaina vietämme Siionin Kannel -messua, jossa saarnaa piispa Joel Luhamets, liturgina kappalainen Jarmo Happonen. Messussa on mukana myös Seinäjärven kuoro, johtajanaan Jouko Palomäki. Lauantai-iltana saamme nauttia kanttori Maria Väinölän urkukonsertista Lakeuden Ristissä. Juhlilla kuullaan myös Seinäjoen Kamarikuoroa sekä Seinäjoen seurakunnan kanttoreita.

Juhlien ohjelma ja puhujavieraat
Vierailevien puhujien lisäksi juhlilla on mukana Seinäjoen seurakunnan ja Evankelisen lähetysyhdistyksen työntekijöitä ja vastuunkantajia. Juhlaohjelmaa päivitetään kevään aikana ELYn ja srkn sivuille. Pääsihteeri Antero Rasilainen ja Seinäjoen seurakunnan kirkkoherra Jukka Salo toivottavat juhlakansan tervetulleeksi juhlille lauantain Ikärajaton armo -juhlassa, jossa kuullaan kirjailija, runoilija Anneli Lähdesmäen runo Armo kuljettaa. Olet lämpimästi terve-tullut juhlille!
Juhlan ohjelma sivun alaosassa.

*******

Juhlien oheisohjelma
Tapahtuma-alueella on tilaisuuksien lisäksi tarjolla oheisohjelmaa, mm. ELYn ja Seinäjoen srkn lähetysnäyttelyt, rukouspolku, mahdollisuus tutustua oppaan kanssa Lakeuden Ristiin ja käydä omatoimimatkalla Lakeuden Ristin tornissa. Sisäpihalla palvelee ElyCafe ja muita myyntitelttoja. Ryhmät voivat ennakkoon varata opastetun tutustumiskierroksen Aalto-keskukseen lauantain aamupäivälle. Lisätietoja ja varaukset 050 563 6079/aluesihteeri.

Majoitus: Etelä-Pohjanmaan Matkailun internetsivuilla www.epmatkailu.fi/majoitus on listattuna kaikki majoitusmahdollisuudet Seinäjoella. Sieltä löytyy niin hotellien kuin leirintäalueidenkin yhteystiedot. Cumulus City Seinäjoki (Kauppakatu 10) tarjoaa -15 % alennuksen päivän majoitushinnasta. Alehintaisen varauksen voi tehdä viimeistään 23.4.2018 osoitteessa booking.restelhotels.fi tunnuksella ”ELYKESA2018”, joka syötetään ”Käytän tuotetunnusta”-kenttään.

Juhlapaikka: Lakeuden Risti, Koulukatu 24, 60100 Seinäjoki
Paikoitus: Pysäköinti Lakeuden Ristin ja seurakuntakeskuksen pysäköintialueella ja ympäristössä, liikenteenohjaajien opastuksen mukaan.
Ruokailut: Seurakuntakeskuksen ravintola, lounas la klo 13-15, su klo 11.30-13. Ryhmät voivat varata ruokalippuja ennakkoon: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen tai p. 040 415 9416/toimistosihteeri Virpi Tuominiemi. Laskutus/maksu sopimuksen mukaan.
Kahvilat: Seurakuntakeskuksen ravintola ja ElyCafe sisäpihan terassilla. Makkara- ja lättyteltat sisäpihalla.
Ensiapu: Juhlilla palvelee SPR.

Lisätiedot: www.evankeliset.net ja www.seinajoenseurakunta.fi
ELYn Pohjanmaan aluesihteeri Satu Kivisaari, p. 050 563 6079, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Evankelisten kesäjuhlien järjestäjinä toimivat yhteistyössä Evankelinen lähetysyhdistys - ELY ry ja Seinäjoen seurakunta.
OHJELMA

Perjantai 8.6.

17.00 Talkoolaisten infoilta, seurakuntasali. Tarjoilu.

19.00 Hyvässä seurassa 10 vuotta, Lakeuden Risti
ELY 10 vuotta. Piispa Simo Peura, kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki, ja E-P:n Perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Eija Harmanen. Musiikissa kanttorit Maria Väinölä ja Hanna Petäjä. Juonto Pekka Kiviranta ja Pekka Knuutti.

Iltasoitto Lakeuden Ristin tornista. Tarjoilu sisäpihalla.

21.00 Oh Happy day – Armoa ja iloa iltaan, Lakeuden Ristin sisäpiha
Pop Up Gospel -kuoron konsertti, johtaa Tarja Kultalahti. Mukana Erja Kalpio ja Satu Kivisaari. Sateella Lakeuden Ristissä.

Lauantai 9.6.

10.00 Aamusävel, Lakeuden Risti
Kristiina Ylinen, Sointu-Sisko Parviainen.

10.30 Opastettu kierros Aalto-keskuksessa
Ryhmille, ennakkovaraukset numerosta 050 563 6079.

12.00 Ikärajaton armo – kaikenikäisten juhla, Lakeuden Risti
Kirkkoherra Jukka Salo, pääsihteeri Antero Rasilainen ja kanttorina Maria Väinölä. Mozartin sävellyksen Toukokuu esittävät Nelli Kivineva, sello, Elli Kärnä, sello, Kaisu Kivineva, viulu ja Salla Kivineva, piano. Runo “Armo kuljettaa” Anneli Lähdesmäki. Juonto Satu Kivisaari ja Sointu-Sisko Parviainen. Lasten ohjelmaa.

13.00–15.00 Lounas ja ohjeisohjelmaa:
ELY:n ja seurakunnan lähetysnäyttelyt, seurakuntakeskuksen aula. Lakeuden Ristin esittely klo 13.30, 14.00 ja 14.30. Kokoontuminen kirkon eteisessä. Omatoiminen hissimatka Lakeuden Ristin torniin (hissimaksu 1€). Pikkukirkko avoinna Lakeuden Ristin sisäpihalla. ElyCafe – Elyn kahvila ja lähetystori Lakeuden Ristin sisäpihalla. Seurakunnan lähetystori Lakeuden Ristin sisäpihalla.

15.00 Lähettävä armo, Lakeuden Risti
Viron kirkon piispa Joel Luhamets Tartosta, SLS:n eläkkeellä oleva Nepalin lähetti Kirsti Kirjavainen ja Liekit-kuoro johtajanaan kanttori Sanna Ågren. Juonto Erja Kalpio ja Pia Ketola.

17.00 Raamattutunti, Lakeuden Risti
Aiheena Kuljettaako armo jo Vanhassa testamentissa? Teologian tohtori, arkeologi Eero Junkkaala ja musiikissa Sanna Ågren. Juonto Antero Rasilainen.

19.00 Siionin Kannel -messu, Lakeuden Ristin sisäpiha
Saarna piispa Joel Luhamets, liturgina vs. johtava kappalainen Jarmo Happonen Ylistarosta, Seinäjärven kuoro johtajanaan Jouko Palomäki, urkurina Anna-Kaisa Lahtinen ja kanttorina Jouko Palomäki. Radiointi Yle Radio 1. Sateella Lakeuden Ristissä.

21.15 Urkukonsertti, Lakeuden Risti
Kanttori Maria Väinölä. Osa Suvimusiikki-konserttisarjaa.

Sunnuntai 10.6.


9.00 Aamuseurat, Lakeuden Risti
Nurmon kappelisrk:n johtava kappalainen Miia Juusola-Vänskä, opettaja Mika Viitanen Hyvinkäältä ja kanttori Maria Väinölä.

10.00 Sukupolvien messu, Lakeuden Risti
Saarnaa rovasti Sakari Nurmesviita, liturgina johtava kappalainen Liisa Rantala Seinäjoelta, Kamarikuoro johtajanaan Johanna Ojala-Haapala, ryhmä Solina-kuorolaisia johtajanaan Suvi Lehtimäki ja kanttorina Lea Salumäe. Kaikenikäiset avustamassa.

11.30–13.00 Lounas


13.00 Pääjuhla Armo kuljettaa, Lakeuden Risti
Perheterapeutti ja kirjailija Saara Kinnunen, johtava kappalainen Markku Orsila Peräseinäjoelta, kirkkoherra Jukka Salo, kanttorina Maria Väinölä ja Kamarikuoro johtajanaan Johanna Ojala-Haapala. Kutsu vuoden 2019 kesäjuhlille. Juontajina pääsihteeri Antero Rasilainen ja Satu Kivisaari.

14.30 Kahvilat avoinna

Hiljenny Lakeuden Ristin rukouspolulla
Seurakuntakeskuksen ravintola


Lauantaina:
klo 13–15 lounas
klo 16.30–19.00 kahvila

Sunnuntaina:
klo 11.30–13 lounas
klo 14.30–15.30 kahvila

Lounaan hinta: aikuiset 10 €, 4–12-vuotiaat 5 € ja alle 4-vuotiaat ilmaiseksi. Lauantaina tarjolla lihapyörykät ja sunnuntaina possun ulkofile lisukkeineen.

ElyCafe Lakeuden Ristin sisäpihan terassilla sekä lätty-, makkara- ja pyttipannuteltat sisäpihalla ovat avoinna juhlien ajan.Pysäköinti

Pysäköinti Lakeuden Ristin ja seurakuntakeskuksen pysäköintialueella ja ympäristössä, liikenteenohjaajien opastuksen mukaan.

karttaYhteystiedot

ELY:n Pohjanmaan alueen aluesihteeri: Satu Kivisaari, puh. 050 563 6079, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Talkoolaiset: Salme Rinta-Komsi, puh. 044 252 4780

Tiedotus: Laura Isoluoma, puh. 044 745 3080, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Majoitusmahdollisuudet:
Etelä-Pohjanmaan Matkailu, puh. (06) 420 9090, www.epmatkailu.fi/majoitus
Cumulus City Seinäjoki tarjoaa -15 % alennuksen päivän majoitushinnasta. Varaus viim. 23.4.2018 osoitteessa booking.restelhotels.fi tunnuksella ”ELYKESA2018” (syötetään ”Käytän tuotetunnusta” kenttään).