Kirkon lähetysjärjestö since 2022

Evankeliset kesäjuhlat 5.-6.8.2023 Ilmajoella

Julkaistu: 14.06.2023 08:30

Evankelisia kesäjuhlia vietetään 5.-6.8. Ilmajoella. Ensimmäiset Evankelisen lähetysyhdistyksen (ELY ry) valtakunnalliset kesäjuhlat vietettiin yhdistyksen perustamisvuonna 2008 Ilmajoella. Nyt 15 vuoden jälkeen kesäjuhlat palaavat tutuille lakeuksille. Juhlien tapahtumapaikkana tulee olemaan Ilmajoen kirkko ja Etelä-Pohjanmaan Opisto. Evankelinen lähetysyhdistys hyväksyttiin viime marraskuussa kirkon kahdeksanneksi lähetysjärjestöksi. Sunnuntain pääjuhlassa onkin mukana ELYn lähetystyöntekijöitä mm. Merja Kramsu, Kari Tynkkynen, Petteri ja Anu Mannermaa.

Kesäjuhlien ohjelmaan perinteisesti ovat kuuluneet Raamatun opetus ja Siionin kanteleen laulut. Musiikkitarjonta on näillä juhlilla kattava ja siitä huolehtivat Ilmajoen seurakunnan kanttori Terttu Iso-Oja ja ELYn musiikkisihteeri Heini Kataja-Kantola. Yhdessä kesäjuhlaväen kanssa juhlilla lauletaan paljon tuttuja ja hieman uudempiakin Siionin kanteleen lauluja. Juhlilla kuullaan Ilmajoen seurakunnan kuoroja mm. gospelkuorot Avara ja Polku sekä Kamarikuoro. Alajärveltä saapuu Tiemestarin Pojat -bändi, he esiintyvät mm. lastenjuhlassa.

Lauantai-iltana Ilmajoen kirkkoon kannattaa lähteä kauempaakin, sillä kirkossa esiintyy tunnettu musiikkitaiteilija, pop-kanteletar Ida Elina. Hänen moderni kantelemusiikki ja laulu ovat herättäneet laajalti mielenkiintoa ulkomaita myöden. Ida Elina on palkittu vuoden 2017 Evento Avards -gaalassa Parhaan esiintyjän tittelillä. Lisäksi hän on saanut Kanteleliiton myöntämän Vuoden Kantele -palkinnon vuonna 2015…

Lue lisää ja katso tarkemmat tiedot kesäjuhla-sivulta, mm. ohjelmasta ja ruokailuista, majoituksesta sekä talkootehtävistä.


Kuvassa: Päätoimikunta Ely-paidoissa toivottaa vieraat elokuussa kesäjuhlille Ilmajoelle.