Kirkon lähetysjärjestö since 2022

Angola

Kirjoittanut Annikki Erelä

ELYn ensimmäisiä kohteita Angolassa ovat olleet kirkon talon rakentaminen Xangongoon, auton hankkiminen kirkolle ja Shangalalan Raamattuinstituutin keittiöremontin rahoitus.  

Xangongon työkeskus on valmis. Vain sisätilojen kalustus puuttuu. Seurakunnan nuori pastori Rauna Nande asuu naapurissa erittäin vaatimattomasti odottaen, että työkeskus vihitään käyttöön, jonka jälkeen hän muuttaa uudessa rakennuksessa olevaan kotiinsa. Työkeskuksessa on pastorin huoneen lisäksi kokoustila, keittiö, naisten ja miesten majoitustilat sekä kylpyhuoneet. Pastorin työ on kokonaisvaltaista seurakunnan palvelemista. Hän asuu työpaikallaan tehtävänään hoitaa seurakuntatyönsä lisäksi vierastalon pitoon liittyvät asiat.

Angolan kirkon työtä tuetaan 10 000 euron summalla vuodessa. Sen yli menevä osuus käytetään Angolan luterilaisen kirkon (IELA) pääsihteerin, Mário Velhon teologisten jatko-opintojen tukemiseen.

ELYllä on myös ensimmäinen nimikkolähetti Kristiina Erelä Suomen Lähetysseuran kautta helmikuusta 2009 lähtien. Hän on Eteläisen Afrikan hankekoordinaattori ja asuu Angolassa Lubangon kaupungissa. Nimikkolähettinä Kristiina on ELYn yhdyshenkilö Angolan kirkon työhön.

Tutustu Kristiinaan ja lue hänen nimikkokirjeitään

Kuvia Angolasta

Angola on kaunis maa
Angola
Kristiina ja työtovereita kirkon toimistossa Lubangossa
Kristiina ja työtoverit
Pääsihteeri Mario Velho vaimonsa ja tyttärensä kanssa kotinsa edustalla Lubangossa.
Mario Velho, vaimo ja tytär
Leba – vuoristotie Lubangon lähellä
Leba
Tietä Angolassa
Tietä Angolassa
Vanha apinanleipäpuu Shangalalan raamattukoulun pihassa Angolassa
Apinanleipäpuu