Kirkon lähetysjärjestö since 2022

Japanin kuulumisia 1

Kirjoittanut Veli-Matti ja Sointu Sallinen

Hei

Pääsimme turvallisesti Matsuyamaan. Kiitos siis matkaan siunaamisesta Kalevan kirkossa. Se oli meille tärkeä rohkaisun ja voiman antaja.

Asumme Matsuyaman ev.lut. kirkon tyhjässä papin asunnossa. Täällä on vielä tallella aikoinaan Sleyn hankkimat pöydät, tuolit, kaapit ja sängyt sekä tarpeellisimmat astiat. Mitä on puuttunut, sen olemme saanet lainaksi seurakuntalaisilta. Asumiseen ja työhön liittyvät asiat ovat siis ratkenneet onnellisesti. Muutenkin voimme hyvin. Seurakunta ja Matsuyaman kaupunki on meille tuttu paikka ja kielitaito on säilynyt riittävän hyvänä.

Viime sunnuntain messussa oli 17 henkeä. Kahta heistä ei ollut vielä kastettu; 4-vuotias lapsi kristityn mumminsa kanssa sekä nuori työssä käyvä mies, joka viime kuukausina on liittynyt seurakunnan yhteyteen. Tämä sama mies auttoi meitä messun jälkeisen tulojuhlamme päätyttyä tietokoneongelmissa ja nyt netti tuntuu pelaavan hyvin. Suomalaisittain 17 henkeä jumalanpalveluksessa on vaatimaton määrä, jopa kovin pieni, mutta Japanin oloissa se on ihan hyvä. Seurakuntalaiset olivat kovin iloisia siitä, että saivat osallistua ehtoolliselle. Tavallisesti väki on kokoontunut sunnuntaisin seurakunnan johtokunnan jäsenen pitämään sanajumalanpalvelukseen. Naapuriseurakunnan Hiroshiman pappi on vain silloin tällöin tullut meren takaa laivalla 70 km päästä sakramenttia jakamaan.

Veli-Matti ja Sointu Sallinen