Lähetystyön periaatteet

Lähetys on ollut aivan keskeinen osa evankelisen herätysliikkeen elämää. Monet evankeliset olivat perustamassa aikanaan Suomen Lähetysseuraa. Evankeliumiyhdistys aloitti lähetystyön Japanissa vuonna 1900.
Kun sitten vuonna 2007 kävi ilmeiseksi, että kaikki evankeliset eivät mahdu saman yhdistyksen piiriin vaan toiminnan jatkumiseksi oli mietittävä muita vaihtoehtoja, niin ensimmäisiä kysymyksiä oli se, millä tavalla alkava toiminta voi toimia lähetystyön hyväksi.
Näillä sivuilla voit tutustua siihen, millaisia kanavia nyt on olemassa.

Lähetys on oleellinen osa Kristuksen kirkon toimintaa. Sanoma Jeesuksesta, rististä, ylösnousemuksesta, avatusta taivastiestä, kuuluu kaikille. ”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille”, kuuluu Jeesuksen käsky seuraajilleen. (Mark.16:15)

Evankelisen lähetysyhdistyksen ELY ry:n tiivistetyssä toiminta-ajatuksessa on keskeisellä sijalla lähetys:
ELY on lähetyksen asialla: Omassa ympäristössään jokainen kristitty on myös todistaja. Lähetystyön kautta todistus kantaa kaikkialle.

Lähetys on kolmiyhteisen Jumalan pelastavaa työtä. Keskuksessa on Jeesus Kristus ja hänen ristintyönsä. Sillä ”ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän” (Apt.4:12). Siksi kaikessa toiminnassa pitää selkeästi kaikua sanoma armahtavasta Vapahtajasta, Jeesuksesta Kristuksesta.
Samalla lähetykseen kuuluu myös lähimmäisen tukeminen ja auttaminen elämän eri tilanteissa.

Evankelinen lähetysyhdistys tarjoaa yhden kanavan toimia Kristuksen todistajana.

Tässä kolme tärkeää asiaa:

  1. Esirukous. Voit rukoilla lähetystyön ja lähettien puolesta.
  2. Voit tukea taloudellisesti lähetystyötä sen mukaan, mikä sinulle on mahdollista. Säännöllinen tuki, pienikin, on merkittävä.
  3. Pidä lähetyksen asiaa esillä. Toivoisimme, että lähetykselle syttyisi mahdollisimman moni, joko lähettäjäksi ja tukijaksi tai lähtijäksi.