Kirkon lähetysjärjestö since 2022

Japanin kuulumisia 3

Kirjoittanut Veli-Matti ja Sointu Sallinen   

Matsuyama, Japani 26.6.2014

Hyvä Ystävä!

Lämmin tervehdys sinulle meiltä vapaaehtoisilta Japanin läheteiltä

Täällä jatkuu alkukesän sadekausi. Se tuntuu ilman kosteana ja lämpimänä henkäyksenä. Päivien ketjussa on kuitenkin viileämpiäkin aikoja. Toissapäivänä eräässä Tokion kaupunginosassa satoi tunnin ajan sormenpäätä suurempia rakeita, joista kertyi kadulle jopa metrin korkuisia kinoksia. TV uutisten säätiedottaja ei muistanut koskaan kuulleensa, että kesäkuun lopulla olisi Tokiossa ollut samankaltaista raemyrskyä. Valitettavasti ilmastonmuutos tuottaa epätavallisia sään ääri-ilmiöitä täälläkin.

Kolmen kuukauden määräaikamme on lopuillaan. Kesäkuun viimeisenä päivänä palaamme jo Suomeen. Tämän kertainen Japanin kautemme on ollut monipuolinen kokemus. Samalla tavalla tehtiin töitä vapaaehtoisina kuin ennen lähetysjärjestön palkattuina työntekijöinä.  Kaikkea sai tehdä, mitä osasimme. Usein täytyi tarttua sellaisiinkin tehtäviin, joissa tunsi oman heikkoutensa.

Lyhyesti kerrottuna työmme on jakautunut neljään osaan:
1) Jumalanpalvelus ja ehtoollismessu joka sunnuntai. Jumalanpalveluksen jälkeen tarjoilua sekä keskustelu- ja lauluhetki.
2) Suomalaisen ruuan piiri joka toinen viikko. Näin saimme kirkkoon koolle joka kerta 10-12 henkeä aivan uusia ihmisiä.
3) Kiinteistön huoltotyöt ja siivous sekä kirkon pihan pensaiden leikkaus ja istutusten hoito. Pihatöitä oli paljon. Ruohon ja puiden kasvu oli yllättävän rehevää.
4.) Hyvien puhevälien ylläpitäminen kirkon naapurien kanssa. Niiden seurakunnan jäsenten tapaaminen, jotka syystä tai toisesta eivät ole pitkään aikaan voineet osallistua jumalanpalvelukseen.

Messu Ruokapiiri

Toivottavasti työmme ja elämämme täällä on ollut seurakunnalle virkistykseksi ja on vahvistanut heitä elämään kristittyinä. Tässä buddhalaisessa ja shintolaisessa ja monien uususkontojen luvatussa maassa kristittyjen joukko on kovin pieni vähemmistö. (Kristittyjä on 1{380ce14f44be97c6e40e73fd70c95a27b946beaf7ad7226d853f0c4371688bb7} japanilaisista) Tästä aiheutuu kirkon jäsenille monia ongelmia ja uusien ihmisten on hävettävää ja vaikeaa tulla kirkon yhteyteen. Rohkaisijoita tarvitaan.

Jos Jeesus kulkisi tämän päivän Japanin kaupungeissa ja kylissä ja jos joku kirjoittaisi uuden evankeliumin, niin kirjoittaja voisi lainata Matteuksen tekstiä:
Kun hän näki väkijoukot, hänet valtasi sääli, sillä ihmiset olivat näännyksissä ja heitteillä, kuin lammaslauma paimenta vailla. Silloin hän sanoi opetuslapsilleen: Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis Herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen.” Matt. 9:36,37

Sydämellisin terveisin
Veli-Matti ja Sointu

Kotikäynti