Kirkon lähetysjärjestö since 2022

24.3.

Julkaistu: 24.03.2020 12:27

Otsikko Päivän Pekka viittaa minuun, Kivirannan Pekkaan. Useimmille ELYn jäsenille lienen jossakin määrin tuttu. Mutta muille tiedoksi: Olen pappi ja ELYn hallituksen puheenjohtaja. Asun Espoossa.

Tällä sivulla kerron omasta ja myös ELYn puheenjohtajan näkökulmasta lyhyesti päivän kuulumiset. Sivu varmasti kehittyy ja ehkä muuttaa muotoakin, kun vähän opimme. Mutta tällä liikkeelle.

Tänään kolme asiaa.

  1. Jeesuksen lupaus: ”Minä olen teidän kanssanne kaikki päivät”, koskee myös tätä päivää ja sinua. Siksi me saamme myös tänään rohkeasti turvautua Häneen.
  2. Kaikilla meidän ystävillämme ei ole käytössä nettiä eikä sen palveluja. Esim. tämä viesti voi parhaimmillaankin tavoittaa vain ne ELYn ystävät ja jäsenet, jotka käyttävät nettiä. Siksi nyt on tärkeä soittaa ystäville, naapureille, tuttaville. Erityisesti heille, jotka asuvat yksin tai pariskunnat, joiden lapset asuvat kaukana. Toisen ihmisen äänen kuuleminen, arkisista asioista juttelu on aina hyvä asia.
  3. Nyt on myös aika rohkaistua pyytämään apua. Kotiseurakunta, tai ELYn ystävät on sellainen ystäväjoukko, joka on sisäisesti sitoutunut tukemaan toinen toistaan elämän eri tilanteissa. Mutta aina ei voi tietää, kuka apua tarvitsisi, jos ei sitä kerro. Tähän rohkaisen.