Kirkon lähetysjärjestö since 2022

29.3.

Julkaistu: 29.03.2020 11:29

Tänään on kirkkovuodessa kärsimyksen sunnuntai. Se muistuttaa siitä, kuinka Jeesuksen tie kulki yhä syvemmälle. Alkoi viimeinen taival kohti Getsemanen yötä ja Golgatan ristiä.
Me voimme vain aavistaa, jos sitäkään, millainen Jeesuksen tie oli. Ja miten se huipentui hirvittävään huutoon: Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit.

Yksinäisyys. Ihmisen ikävä toisen luo. Se lienee meille tämän hetken raskain, koskettavin asia. En pääse hoitolaitokseen tapaamaan puolisoani, en voi ottaa kädestä kiinni ja silittää tukkaa. En saa lapsenlastani syliini, en voi halata pappaa. Ystäväni läheinen kuoli, kuinka toivoisinkaan, että voisin halata. Jokaisella meillä oma kipu. Toisella varmasti toista suurempi. Mutta luulen, että jokainen tämän kivun tuntee. Eikä sitä kipua pääse pakoon. Syvällä mielessä vahva toive ja rukous. Kunpa tämä menisi pian ohi. Kunpa elämä palaisi entiselleen. Kuinka osaisinkaan arvostaa niitä pieniäkin asioita arkisessa elämässä: Vaikka vain sitä, että kauppareissulla voin ihan rauhassa jutella tutun kanssa ihan tavallisista asioita.

Jeesuksen tie kulkee entistä syvempään yksinäisyyteen. Ystävät hylkäsivät, ja nekin, jotka eivät hylänneet, eivät enää päässeet lähelle, kun hallitsijat ja sotilaat tekivät vahvan muurin. Mutta me tiedämme, että se ei ollut kaiken loppu. Yksinäisyyden, kivun, kärsimyksen jälkeen tuli uusi aamu. Kuoleman valta on voitettu. Nyt on avattu tie Jumalan lapseuteen jokaiselle. Siksi meitä jokaista rohkaistaan tänään: Usko Herraan Jeesukseen. Kun Jeesuksen luo hädissään apua etsimään tullut mies kohtasi Jeesuksen, hän avoimesti sanoi: ”Minä uskon auta minua epäuskossani”.

Millainen sinun tilasi ja tilanteesi tänään onkin, voit hiljaa mielessäsi tai vaikka ääneen liittyä tähän joukkoon ja sanoa: ”Minä uskon, auta minua epäuskossani”.

Koska Jeesus kulki yksinäisyyden tien hamaan loppuun asti, Hän tietää ja tuntee yksinäisyyden. Hän tietää sen kivun, mitä on yksinäisyys, erossa oleminen. Siksi Hän niin vahvasti sanoi ylösnousemuksensa jälkeen: "Minä olen teidän kanssanne kaikki päivät”.