Kirkon lähetysjärjestö since 2022

Pekka Kiviranta luotsaamaan Elyä toiselle vuosikymmenelle

Julkaistu: 02.04.2019 07:24

Evankelinen lähetysyhdistys – ELY ryn vuosikokous valitsi uudeksi puheenjohtajaksi pastori Pekka Kivirannan Espoosta. Kiviranta on yhdistyksen perustajajäseniä ja hän on toiminut myös Elyn työntekijänä Etelä-Suomen aluepappina. Yhdistystä ensimmäiset 10 vuotta luotsannut Karstulan Ev. Opiston rehtori Pekka Knuutti jatkaa läheisessä yhteistyössä yhdistyksen toiminnassa, onhan yhdistyksen toimisto opiston yhteydessä. Uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin Elina Vaittinen Helsingistä.

Vuosijuhlien ohjelmassa oli perinteistä ja uutta, Kristus keskeisyys, Sanan kuuleminen ja ehtoollinen kokosivat ihmiset yhteen. Erityisen puhutteleva oli runoesitys: Maria, joukossa vaimojen, joka on Raamatun teksteistä koostettu esitys. Tekstit avautuivat niin korville kuin silmille ja sydämille. Esitystä voi tilata seurakuntien tilaisuuksiin.

Sunnuntain messussa saarnasi vs. kirkon lähetyskeskuksen johtaja, Jaakko Rusama. Hän muistutti kristinuskon ytimestä, joka on Kristus uskoa. Messussa siunattiin Elyn työhön aluepastori Harri Kuhalampi. Siunaamisessa oli mukana hänen edellinen esimiehensä, nykyisin Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäsenenä toimiva Hannu Takkula. Seuraavat Elyn valtakunnalliset juhlat ovat Tampereella, 7.-9.6. kun Kalevan kirkossa vietetään evankelisia kesäjuhlia.