Kirkon lähetysjärjestö since 2022

Yhteinen missio -konferenssi kutsuu lähetystyön haasteiden ja ilojen äärelle

Julkaistu: 22.08.2019 10:00

Tapahtuma juhlistaa 100-vuotiasta Suomen lähetysneuvostoa

Suomen lähetysneuvosto (SLN) järjestää yhteistyökumppaneineen Yhteinen missio -lähetyskonferenssin 11.-13.10.2019 Tampereen Teopoliksella. Tapahtuman tavoitteena on rohkaista ja innostaa kristittyjä eri kirkkokunnista toimimaan yhdessä Jeesuksen antaman tehtävän äärellä. Konferenssi on myös merkkipaalu suomalaisten lähetysjärjestöjen 100-vuotiselle yhteistyölle SLN:n merkeissä.

Tapahtumassa tarkastellaan lähetystyön haasteita globaalisti ja koko suomalaisen lähetystyön rintamalla. Myös kotimaan evankelioimistyön näkökulma halutaan pitää esillä ymmärtäen lähetys- ja evankelioimistyö yhtenä kokonaisuutena. Pääpuhujina ovat Maailman Evankelisen Allianssin teologisen komission johtaja Rosalee Velloso Ewell sekä Kirkkojen maailmanneuvoston Maailmanlähetyksen ja evankelioimisen komission johtaja Risto Jukko.

Perjantain ohjelma on suunnattu erityisesti seurakuntien ja järjestöjen työntekijöille. Lauantaipäivä on kaikille avoin ja sisältää raamattuopetusta, lähetystyön eri muotoja esitteleviä työpajoja sekä ihmisten pariin jalkautumista paikallisten seurakuntien työmuotojen kautta. Tapahtuma huipentuu Kalevan kirkossa lauantaina 12.10. klo 19 pidettävään Legacy-iltatilaisuuteen, joka juhlistaa SLN:n 100-vuotista perintöä ja lähetystyön jatkumista. Tilaisuudessa puhuvat mm. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Tapio Luoma sekä helluntaiherätyksen evankelista Pekka Perho. Sunnuntaina hajaannutaan Tampereen seudun seurakuntien jumalanpalveluksiin.

Yhteinen missio -konferenssia ovat mukana järjestämässä Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN), Suomen Evankelinen Allianssi (SEA) sekä Suomen vapaakristillinen neuvosto (SVKN). SLN:n jäseninä on 30 lähetysjärjestöä.

Tapahtuman ohjelma ja ilmoittautuminen: www.lahetysneuvosto.fi/ym

Lisätietoja:
Timo Keskitalo, SLN:n puheenjohtaja
timo.keskitalo@patmos.fi
0400 647 429

Sari Nuutinen, SLN:n sihteeri
info@lahetysneuvosto.fi