Kirkon lähetysjärjestö since 2022

Hallituksen pöytäkirjamuistio 1/2020

Julkaistu: 05.05.2020 07:42

EVANKELINEN LÄHETYSYHDISTYS – ELY ry.  
HALLITUS 1/2020, 20.01.2020
 
Elyn hallituksen ensimmäisen kokouksessa oli esillä mm. Merja Kramsun lähtö lähetystyöhön Pietariin, vuoden 2019 alustava tilinpäätös ja vuoden 2020 toiminnan suunnittelu.
 
Merja Kramsun kanssa työsopimus on allekirjoitettu 11.12.2019 ja työ ELYn lähettinä alkoi 1.1.2020. Nimikkosopimus työn tukemisesta on tehty 8 seurakunnan kanssa. Työhön siunaaminen tapahtuu Seinäjoen vuosijuhlassa 29.3.2020. Merja Kramsun tehtävänä Pietarissa on toimia Inkerin kirkon kansainvälisten asioiden sihteerinä ja piispan apulaisena.
 
Taloustilanne vuoden 2019 osalta tulee olemaan selkeästi positiivinen johtuen merkittävästä testamenttilahjoituksesta. Lopullinen tilinpäätös käsitellään seuraavassa hallituksen kokouksessa.
Lähetystyön osalta kerätyt kolehtivarat ja talousarviomäärärahat kattavat tehdyt tukisopimukset ja lähetyksen kotimaiset keräys- ja hallinnointikulut. Mahdollinen lähetyksen ylijäämä käytetään siirtomäärärahana vuonna 2020.
 
ELYn vuosijuhlan ohjelma saatettiin hallitukselle tiedoksi. Hallitus myös keskusteli vuosikokouksen valmisteluun liittyvistä asioista.
 
Toiminnanjohtaja Antero Rasilaisen toimenkuvaan kuuluu myös vastuu ELYn lähetystyöstä. Tämän hoitaminen edellyttää vierailuja eri kentillä neuvottelumatkoilla. Hallitus käsitteli suunnitelman Rasilaisen kuluvan vuoden ulkomaanmatkoista.
 
Inkerin kirkon piispa vaihtuu ja Pietarissa järjestetään 8.-9.2.2020 piispa Aarre Kuukaupin läksiäiset ja piispa Ivan Laptevin virkaan vihkiminen. ELY on kutsuttu juhlaan ja hallitus nimesi edustajansa siihen.
 
Työntekijöiden hyvinvointi ja jaksaminen on ELYn kannalta tärkeä asia. Hallitus päätti siitä, miten ja missä määrin se tukee liikunta- ja kulttuurisetelein ja mahdollisen tyky-toiminnan kautta työntekijöitään.
 
Ilmoitusasioissa oli esillä mm. tieto siitä, että Kesäjuhla pidetään Jämsässä 11.-13.6.2021, ja että Tampereella oleva ELYn omistama kerrostalohuoneisto on remontoitu (suurelta osin talkootyönä) ja vuokrattu.
 
Myyntituotteina vuonna 2020 on valmistumassa Aarrearkkupusseja, esiliinoja sekä tyynynpäällisiä. Näidenkin valmistaminen toteutuu valtaosin talkootyönä.
 
Muistio hallituksen pöytäkirjasta on nähtävissä täältä.