Kirkon lähetysjärjestö since 2022

Ely on kirkon lähetysjärjestö

Julkaistu: 14.11.2022 09:47

Kirkolliskokous on hyväksynyt Evankelinen lähetysyhdistys – ELY ry:n kirkon lähetysjärjestöksi kokouksessaan 11.11.2022. Suomen evankelisluterilaisen kirkon tekemästä lähetystyöstä vastaa nyt kahdeksan kirkon lähetysjärjestöä. Kaikki nämä järjestöt allekirjoittavat Yhteinen todistus -asiakirjan, joka on päivitetty piispainkokouksessa 10/2022. Tässä asiakirjassa järjestöt sitoutuvat yhteisen todistuksen antamiseen eli olemme mukana yhteisessä työssä, emme kilpaile tai luo jännitteitä vaan suunnittelemme ja teemme työtä yhdessä, kukin omilla vahvuuksillaan. Elyn työ on toistaiseksi painottunut työhön lähialueillamme Virossa ja Venäjällä, mutta työtä tehdään myös Afrikassa ja Israelissa. Olemme avoimia keskustelemaan työn laajentamisesta, kun vain taloudellinen ja hengellinen tuki (esirukous) saadaan taattua. Lähetystyöntekijöitä on kolme, Venäjällä 2 ja Virossa yksi ja lisäksi tuemme kansallisia työntekijöitä. Kotimaassa Elyllä on tällä hetkellä 4 työntekijää ja laaja ystävien joukko, jotka palvelevat niin puhujina kuin laulajina ja soittajina. Haluamme olla rakentamassa kirkkoamme evankelisen herätysliikkeen painotuksin: Kristuksen sovitustyö kaikkien ihmisten puolesta, Jumalan sanan lupaukset ovat totta tänäänkin, kasteen armo kantaa ja ehtoollisessa on Kristus itse läsnä. Jumalan sanaan luottaen työtä on tehty tähänkin asti, niin myös jatkossa, niin kotimaassa kuin lähetyskohteissa.

Antero Rasilainen
Toiminnanjohtaja
Evankelinen lähetysyhdistys – ELY ry
+358 45 134 4634
www.evankeliset.net