Kirkon lähetysjärjestö since 2022

Kirkkoherra Jani Latva-Nikkola Elyn puheenjohtajaksi

Julkaistu: 20.01.2023 09:50

18.1. pidetyssä Evankelinen lähetysyhdistys – ELY ry:n hallituksen kokouksessa valittiin puheenjohtajaksi Ilmajoen kirkkoherra Jani Latva-Nikkola ja varapuheenjohtajaksi Maria Pitkäranta Tampereelta. Puheenjohtaja valittiin nyt ensimmäisen kerran hallituksen keskuudesta, aikaisemmin puheenjohtajan on valinnut yhdistyksen kokous. Puheenjohtajan tehtävä on ennen kaikkea toimia hallituksen puheenjohtajana ja toiminnanjohtajan läheisenä tukena ja yhteistyökumppanina.

Evankeliset kesäjuhlat pidetään Ilmajoella 5.-6.8.2023, yhteistyö Ilmajoen seurakunnan kanssa on ollut läheistä yhdistyksen perustamisesta asti, pidettiinhän ensimmäiset kesäjuhlat jo samana perustamisvuonna 2008 juuri Ilmajoella. ”On ilo saada puheenjohtajaksi Ilmajoen kirkkoherra Jani Latva-Nikkola,” kertoo Rasilainen.

Hallitus päätti aloittaa strategiatyöskentelyn konsultointi Koskisen johdolla. ”Yhdistyksen asema kirkkomme lähetysjärjestönä asettaa meille uusia haasteita. Elyn arvot nousevat evankelisen herätysliikkeen juurevasta sanomasta, mistä yhdistyksemme tunnuslause kertoo: Armoa ja iloa ihmisille. Kyse on evankeliumin asialla olemisesta ja elämisestä ja haluamme sanoittaa visiomme ymmärrettävästi ja innostavasti,” kertoo Rasilainen. Työskentely aloitetaan välittömästi ja kevään aikana asiasta informoidaan lisää.

Hallitus valitsi myös toimikuntien jäsenet lähetystoimikuntaan ja lehtitoimikuntaan.

Seuraava hallituksen kokous pidetään 23.2.

Antero Rasilainen, toiminnanjohtaja